Home Information Spanien vil fjerne coronakontrol i lufthavne for alle.

Spanien vil fjerne coronakontrol i lufthavne for alle.

Fri indrejse

Ordningen, som træder i kraft inden længe, ​​vil give turister fra lande uden for EU mulighed for indrejse uden kontrol.

Foranstaltningen, som træder i kraft i oktober eller begyndelsen af ​​november, vil fjerne sundhedskontrollen for covid ved det første indrejsested for rejsende (havne og lufthavne), som indtil nu i det mindste omfattede temperaturmåling, en dokumentarinspektion og en visuel kontrol af deres fysiske tilstand.

Disse temperatur- og sundhedstilstandskontroller er i øjeblikket kun i kraft for tredjelande uden for Schengen-området, da de siden den 2. juni blev fjernet for rejsende fra EU-lande, som kunne rejse ind i Spanien uden at foretage nogen kontrol eller fremvise noget dokument (test eller vaccinationsattest) ). 

En række tredjelande (Bahrain, Chile, Colombia, Indonesien, Kuwait, New Zealand, Peru, Qatar, Rwanda, Saudi-Arabien, Sydkorea, De Forenede Arabiske Emirater, Uruguay og Kina) var også undtaget fra kontrol. Nu vil ordningen blive udvidet til alle lande , inklusive rejsende, der ankommer fra USA, Latinamerika, Afrika eller Asien.

Med andre ord bortfalder kravet om at have et EU-anerkendt vaccinationscertifikat, og det er nok at vise en negativ test.

I praksis forsvinder al den kontrol, der hidtil er udført i havne og lufthavne af eksternt personale (gule veste eller hvide kitler) af rejsende, uanset oprindelsesland

Previous articleMenu del Dia bliver dyrere
Next articleForskelligt politi i Spanien – hvem gør hvad?