Forside LIVSSTIL Fåre- og gedekoppeudbrud i Granada og Almería 

Fåre- og gedekoppeudbrud i Granada og Almería 

Udbrud af fåre- og gedekopper er blevet bekræftet i regionerne Granada og Almería, Spanien

Det Centrale Veterinærlaboratorium har bekræftet udbruddene som fåre- og gedekopper. Sygdommene blev opdaget af ministeriet for landbrug, fiskeri, vand og udvikling af landdistrikter på to separate gårde i byerne Benamaurel (Granada) og Oria (Almería).

I Granada fandt man, at 394 får havde fået sygdommen, mens gården i Oria rapporterede om i alt 97 får og ni geder med infektioner. Udbruddene blev erklæret i Andalusien og rapporteret i dag, onsdag den 2. november, af Junta de Andalucía i en pressemeddelelse.

Oria rapporterede det første tilfælde, der blev registreret i provinsen Almería, selvom det er en kommune, der grænser op til Granada-befolkningen i Cúllar, som tidligere har været ramt af et udbrud af fåre- og gedekopper.

Hvad er Fåre- og gedekopper?

Fårekopper, gedekopper og klumpede hudsygdomme er smitsomme virussygdomme hos henholdsvis får, geder og kvæg forårsaget af slægten  Capripoxvirus  (CaPV) af familien  Poxviridae .

Denne sygdom udgør udfordringer for fødevareproduktion og -distribution og kan i høj grad påvirke landdistrikternes levebrød. Sporadiske udbrud af fårekopper og gedekopper forekommer i Mellemøsten, Afrika, det indiske subkontinent, store dele af Centralasien, Tyrkiet, Irak, Iran, Afghanistan, Afrika nord for ækvator og i Sydøsteuropa.

Tidligere artikelKrydstogtskibe sejler igen fra Malaga havn
Næste artikelEn tragisk skudulykke